Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Toimintamalleja

Osallistujat työskentelevät pöydän ääressä ja käytössä digilaitteita

Vuonna 2022 järjestöt ovat yhteiskehittäneet työllistymisen edellytyksiä parantavia toimintamalleja. Toteutuneessa yhteiskehittämisessä on hyödynnetty Kuntoutussäätiön tutkimustoiminnan tuloksia sekä kehittämis- ja koulutustoiminnan kautta syntynyttä osaamista sosiaalisen osallisuuden tukemisesta ja työstä syrjäytymisen ehkäisystä. Yhteiskehittämisen taustamateriaaleihin voit tutustua tällä sivulla.

Toimintamalleja

Iisisti töihin -malli

Iisisti töihin -malli tiivistetysti (pdf)

Iisisti töihin -malli – vinkit ja karikot (pdf)

KUTY – kuntouttavan työn uudistajat

KUTU – tuetun työllistämisen mallin kehitys ja tuloksia tiivistetysti (pdf)

Duunikummi -malli

Tutustu toimintamalliin: Vapaaehtoinen työkummi työnhakijan tukena: Duunikummi-toimintamalli -julkaisu (pdf)

Toimintamallin liitteet:

Lähityöyhteisön rooli työhön palaamisen onnistumisessa

Lähityöyhteisöllä on merkittävä rooli työhön palaamisen onnistumisessablogikirjoitus, psykologi, PDO, psykoterapeutti, työnohjaaja Leena Boltar, Kuntoutussäätiö


Kuntoutussäätiö järjestää Sijoita ja valmenna – IPS-mallin käyttö kuntoutuksessa -koulutusta. Seuraava koulutus järjestetään etäkoulutuksena 28.2.2023. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan täältä.


Uusia toimintamalleja

Järjestöjen yhteistyössä syntyneitä uusia toimintamalleja ja ideoita:

Työnantajien tietämys ja ennakkokäsitykset MS-tautia sairastavien työntekijöiden suhteen – osatyökykyinen työntekijä työyhteisössä. Haastatteluselvitys, Kuntoutussäätiö, Neuroliitto 2022 (pdf)

Nivel-malli – onnistunut siirtyminen kuntouttavaan työtoimintaan, sen vaiheet ja osuus työllisyydeen ekosysteemissä. Kuntoutussäätiö, Sininauhaliitto 2022 (pdf).


Sisältö päivitetty 22.12.2022