Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Työllistymisedellytyksien parantaminen

Työllistymisedellytyksien parantaminen järjestöissä – toimintamalleja ja ideoita käytäntöön

Työllistymisedellytyksiä parantava toiminta on yhteiskunnallisesti tärkeää. Toiminnan toteuttamisessa järjestöt ovat osaavia ja tärkeitä toimijoita.

Järjestöillä on laaja, monipuolinen ihmisten työ- ja toimintakykyyn liittyvä osaaminen. Ne toimivat siellä, minne julkisen sektorin palvelut eivät yllä, ja kehittävät ketterästi toimintaansa. Järjestöt myös uudistavat jatkuvasti syrjäytymistä ehkäiseviä ja työllistymisedellytyksiä parantavia toimintatapojaan.

Yhteiskehittämällä uusia ja parempia toimintamalleja

Vuonna 2022 Kuntoutussäätiö tukee viiden järjestön yhteistyötä työllistymisedellytyksiä parantavan toiminnan kehittämiseksi. Yhteistyöjärjestöinä ovat Irakin Naisten Yhdistys, Kalliolan setlementti, Neuroliitto, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys ja Sininauhaliitto. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Yhteiskehittämisessä syntyviä uusia ja parannettuja toimintamalleja voidaan hyödyntää järjestöissä ja auttaa siten kohderyhmiin kuuluvia sosiaalisen osallisuutensa vahvistamisessa.

Yhteiskehittämisen tulokset ovat avoimesti saatavilla

Järjestöjen yhteiskehittämisen tulokset ovat avoimesti saatavilla Kuntoutussäätiön Yhteisömediassa ja toimintaan osallistuvien järjestöjen verkkosivuilla.

Järjestöjen yhteiskehittämisestä, sen tuloksista ja uusista/parannelluista toimintamalleista kerrotaan myös kaikille avoimessa eKuntoutusakatemia-tilaisuudessa torstaina 17.11. klo 14–16.

Tutustu eKuntoutusakatemian ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Tutustu järjestöjen yhteiskehittämistilaisuuksien materiaaleihin


Sisältö päivitetty 05.10.2022