Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Väitös: Työttömien kuntoutuksen tarvetta ei tunnisteta riittävästi tavanomaisissa palveluissa

LL Raija Kerätären väitöstutkimuksessa selviää, että jopa kolmasosa pitkäaikaistyöttömistä on työkyvyttömiä. Väitöksessä todetaan, ettei työttömien heikentynyttä työkykyä ja kuntoutuksen tarvetta  tunnisteta riittävästi tavanomaisissa palveluissa.

Väitöksen mukaan nykyisten terveyspalveluiden kapea-alainen sairauksista lähtevä näkökulma vaikuttaa olevan osasyy pitkäaikaistyöttömien syrjäytymiseen myös hoito- ja kuntoutuspalveluista. Monimuotoisia toimintakykyongelmia ja niiden taustalla olevia sairauksia ei riittävästi tunnisteta eivätkä vaikeasti työllistyvät näin ollen tule ohjatuiksi hoidon tai kuntoutuksen piiriin. Työkyvyn tukitoimista ilmeni eniten tarvetta psykiatriseen hoitoon ja ammatilliseen kuntoutukseen.

Tutkimuksen johtopäätöksenä esitetään uusi toimintatapa pitkäaikaistyöttömien monialaiseen työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviointiin.

Tiedote Oulun yliopiston sivuilla. >>

Raija Kerätären väitöskirja ”Kun katsoo kauempaa, näkee enemmän – Monialainen työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviointi pitkäaikaistyöttömillä” tarkastettiin Oulun yliopistossa 22.1.2016.


Sisältö päivitetty 21.06.2016