Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Väitös: Liikunta tuo elinvuosia myös sydänsairaille iäkkäille

Fyysinen aktiivisuus on keskeinen tekijä, joka tukee iäkkäitä ihmisiä elämään terveempänä pidempään. Liikkuminen on tärkeää sydänsairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa, selviää terveystieteiden lisensiaatti Marja Äijön väitöstutkimuksesta.

Äijö tarkasteli 75- ja 80-vuotiaiden miesten ja naisten fyysistä aktiivisuutta, siinä tapahtuvien muutosten yhteyksiä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin ja kokonaiskuolleisuuteen.

– Iäkkäitä ihmisiä pitää kannustaa fyysisesti aktiiviseen elämään. Terveydenhuollossa ja kuntoutuksessa tulee ottaa systemaattisesti käyttöön iäkkäiden ihmisten fyysisen aktiivisuuden tason itsearvioinnit ja yksinkertaiset aktiivisuutta mittaavat testit. Myös liikkumistottumuksissa tapahtuvia muutoksia tulee seurata, Äijö toteaa.

Tiedote Jyväskylän yliopiston sivuilla. >>

TtL Marja Äijön gerontologian ja kansanterveyden väitöskirja ”Aktiivinen elää pidempään. Fyysinen aktiivisuus, sydänsairaudet ja kokonaiskuolleisuus iäkkäillä ihmisillä” tarkastetaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa 21.8.2015.


Sisältö päivitetty 01.06.2016