Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Uutuuskirjoja mielenterveydestä: Omaelämänkerrallinen sarjakuva ja tietokirja masennuksesta

Armo

Emmi Valveen omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani Armo on avoin ja suora. Valve kertoo elämästään, johon ovat kuuluneet jo lapsena alkaneet ahdistuskohtaukset.

Armo kuvaa sairauden pitkänä kamppailuna, jossa juuri mikään ei ole auttanut. Sarjakuvaromaanin tunnelma on raskas, mutta kirjan nimi kertoo kuitenkin paljon.

Emmi Valve (s. 1984) on porvoolainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Valveen esikoisteos, päiväkirja-albumi Sit kun sun naama räjähtää (Huuda Huuda) ilmestyi 2013.

Lue Helsingin Sanomien artikkeli

 

Masennus

Duoedecim kustantama tuote tietokirja Masennus käsittelee masennustilaan vaikuttavia psykologisia, biologisia ja sosiaalisia tekijöitä, sairauden tunnistamista, oireita ja kulkua sekä hoitoa ja kuntoutumista.

Eri hoitomuodoista esitellään kattavasti masennuksen lääkehoito ja muut biologiset hoidot, psykoterapiat ja verkkoterapiat sekä taideterapiat. Lisäksi kuvataan liikunnan ja omahoidon merkitystä.

Kirjassa kuvataan masennusta sairastavan henkilön läheisten tilannetta ja avunsaantimahdollisuuksia sekä masennusta sairastavan työelämässä selviytymistä ja sosiaaliturvaa. Masennusta tarkastellaan myös inhimillisen kokemuksen ja väestössä esiintyvien asenteiden näkökulmasta.

Masennus
Olli Kampman, Tarja Heiskanen, Matti Holi, Matti O. Huttunen, Jyrki Tuulari (toim.)
1. painos , 432 sivua
Helsinki: Duodecim

Lue lisää Duodecimin sivuilta

 

 

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017