Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Uutuuskirja: Lääkäriprofessio – professionaalisuus lääkärin työssä

 

Lääkäriprofessio-kirjan kirjoittajat pohtivat, kuinka lääkärin professionaalisuus olisi muotoiltava nykyään, kun terveydenhuoltojärjestelmä on – yhteiskunnan tavoin – yhä kiihtyvämmässä muutoksen tilassa.

Lääketiede jakautuu yhä kapeampiin erikoisaloihin. Uudet hoitomenetelmät avaavat uusia mahdollisuuksia mutta luovat myös taloudellisia ja eettisiä ongelmia. Tietotekniikka vaikuttaa hoitoketjun kaikkiin osiin. Julkisten ja yksityisten palveluntuottajien on toimittava saumattomasti yhdessä. Lääkäreihin kohdistuu monia toiveita, jotka pyritään toteuttamaan kirjaamalla ne lakiin. Kuinka käy lääkäriprofession eettisen perustan?

 

Lääkäriprofessio-kirja on opas lääkäriprofession ja lääkärien professionaalisuuteen liittyvien kysymysten ja ongelmien tarkasteluun ja keskustelun virittäjäksi koko lääkärikunnalle. Kirjan toivotaan tavoittavan erityisesti nuoremman lääkärisukupolven, jonka tehtävä on kehittää lääkäriprofessiota ja säilyttää sen perinteet niin, että ne vastaavat entistä paremmin myös tuleviin haasteisiin.

Tutustu kirjaan Duodecimin sivuilla

Lue Ylen juttu kirjasta


Lääkäriprofessio – professionaalisuus lääkärin työssä
Amos Pasternack, Raimo Puustinen, Jaana Hallamaa (toim.)
1. painos 2017, 178 sivua
Helsinki: Duodecim
Kirjan sisällysluetteloon

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017