Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Uusia Kelan kursseja mielenterveyskuntoutujille

Kuntoutuspsykoterapian lisäksi Kela järjestää kursseja mielenterveyskuntoutujille. Nyt tarjolla on uusia kursseja sekä nuorille että aikuisille eri puolilla maata. Mielenterveyskurssien yleisenä tavoitteena on turvata ja parantaa opiskelu-, työ- ja toimintakykyä.

 

Aikuisten kurssit

Oras-kurssi  on suunnattu kuntoutujalle, jolla on lievää tai keskivaikeaa masennusta. Hänen tulee olla työssä tai opiskelemassa.  Väliaikaista poissaoloa työelämästä saa olla enintään 6 kuuakutta viimeisen vuoden aikana. Kurssi järjestetään avomuotoisesti.

Silmu –kurssit on suunnattu kuntoutujille, joilla on lievä tai keskivaikea masennus tai  ahdistuneisuushäiriö tai vakaassa vaiheessa oleva kaksisuuntainen mielialahäiriö. Kurssin kesto on 15 vuorokautta ja se toteutetaan vähintään 3 jaksossa. Kurssille hakevat voivat olla opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai väliaikaisesti poissa työelämästä sairauslomalla, kuntoutustuella tai työttömänä.

Verso –kurssit on tarkoitettu aikuisille, jotka ovat sairastaneet pitkään skitsofreniaa tai muita psykooseja, vaikeaa tai psykoottista masennusta, pakko-oireista häiriötä, vaikeita tai toimintakykyä merkittävästi alentavia ahdistuneisuushäiriöitä. Kurssin kestää 15 vuorokautta ja se toteutetaan vähintään 3 jaksossa. Kurssiin sisältyy kotipaikkakunnan terveydenhuollon kanssa järjestettävä verkostoneuvottelu.

 

Nuorten (16–28 -vuotiaat) kurssit

Nuppu-kurssit on tarkoitettu 16–28 -vuotiaille nuorille, joilla on lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö. Masennus voi olla myös uusiutunut. Kurssi toteutetaan avomuotoisesti.
Se sisältää yhden ryhmämuotoisen kuntoutuspäivän sekä 5-7 yksilöllistä ja 10 ryhmämuotoista käyntikertaa. Käyntikertojen kesto on 4 tuntia, joten kuntoutuja voi olla osan päivää työssä tai opiskelemassa.

Itu- kurssit on tarkoitettu 16–28 –vuotiaille, joilla on keskivaikea tai vaikea masennus tai  ahdistuneisuushäiriö. Masennus voi olla myös uusiutunut. Kurssin kesto on 15 vuorokautta.

 

Lisätietoja Kelan sivuilta

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017