Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Uusi verkkopalvelu kokoaa tiedot osatyökykyisten työllisyyden tueksi

Uusi Osku – Tie työelämään -verkkopalvelu on avattu. Palvelu on ajantasainen ja monipuolinen tietopankki osatyökykyisen työllistymisen ja työssä pysymisen tueksi.

Kuntoutussäätiö on rakentanut palvelun yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Vates-säätiön ja Vakuutuskuntoutus VKK ry:n kanssa ja sen kehittäminen on osa hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihanketta.

Verkkopalvelulla on kolme kohderyhmää: osatyökykyisten apuna työskentelevät asiantuntijat, työnantajat sekä osatyökykyiset itse. Palvelu syntyi tarpeesta koota hajallaan oleva tieto samaan paikkaan.

”Osatyökykyisten tueksi on olemassa paljon erilaisia keinoja, etuuksia ja palveluja. Verkkopalvelu kokoaa nämä tiedot yhteen osoitteeseen”, taustoittaa Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro.

 

osku_osku

Verkkopalvelun kehittäminen jatkuu palautteen perusteella

Uutta verkkopalvelua kehitetään jatkuvasti myös julkistuksen jälkeen. Palvelun ensimmäinen versio tarjoaa eniten tietoa palvelujärjestelmän asiantuntijoille.

Osatyökykyiset saavat apua muun muassa Kelassa, TE-toimistoissa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon parissa työskenteleviltä ammattilaisilta. Ammattilaisille uusi verkkopalvelu tarjoaa paitsi tietoa, myös esimerkiksi Osku-foorumin, ilmoitus- ja keskustelupalstan, jonka avulla on mahdollisuus saada vertaistukea ja verkostoitua.

”Foorumi mahdollistaa kokemusten vaihdon ja avun kysymisen. Työkykykoordinaattorin tehtävä on aika uusi, joten foorumin kautta on mahdollista saada vertaistukea ja vahvistaa ammatillista identiteettiä”, Osku – Tie työelämään -palvelun projektipäällikkö Kimmo Terävä Kuntoutussäätiöstä kertoo.

Jatkossa Osku – Tie työelämään -palveluun tuotetaan nykyistä enemmän sisältöä osatyökykyisten itsensä sekä työnantajien tueksi.

”Tämän syksyn testauksissa on saatu monenlaisia ideoita palvelun kehittämiseksi. Kehitystyötä jatketaan palautteen pohjalta”, Mattila-Wiro kertoo.

Lisätietoja

  • Osku – Tie työelämään -verkkopalvelu: projektipäällikkö Kimmo Terävä (Kuntoutussäätiö), p. 040 821 9981, etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi
  • Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihanke: hankepäällikkö, neuvotteleva virkamies Päivi Mattila-Wiro (STM), p. 0295 163 467, etunimi.sukunimi@stm.fi

Sisältö päivitetty 30.11.2016