Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Selvitys: Lähes tuhat järjestöä tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja

Sosiaali- ja terveyspalveluja suoraan itse tai yhtiöitettynä tuottavia järjestöjä on 959, noin 10 prosenttia Suomessa toimivista 10 000 rekisteröidystä sosiaali- ja terveysyhdistyksestä. Tämä selviää SOSTEn tuoreesta Selvitys järjestöjen tuottamista sosiaali- ja terveyspalveluista -julkaisusta.

Järjestöjen sosiaali- ja terveyspalvelut työllistävät noin 37 500 ihmistä. Suurin osa järjestöjen tuottamista palveluista on sosiaalipalveluja. Niistä yleisimpiä palvelumuotoja ovat ympärivuorokautiset asumispalvelut, päivätoimintapalvelut ja ei-ympärivuorokautiset asumispalvelut.

Vuoden 2015 aikana sosiaali- tai terveyspalveluja suoraan itse tuottavista järjestöistä kuusi prosenttia lopetti palvelujaan ja järjestöjen yhtiöistä 17 prosenttia. Yhteensä samana vuonna sosiaalipalveluista lopetettiin palvelumuodoittain tarkasteltuna eniten ympärivuorokautisia ja ei-ympärivuorokautisia asumispalveluita sekä sosiaalialan muut palvelut -luokan palveluita. Se sisältää muun muassa avomuotoista perhe- ja päihdekuntoutusta, sosiaalihuollon asiantuntijatoimintaa, perhetyötä ja sosiaalityöntekijän palveluita.

Lue lisää selvityksestä SOSTEn sivuilta. >>


Sisältö päivitetty 18.08.2016