Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Oppimisvaikeudet mukana Vuosisadan rakentajat -kilpailussa

Lukihäiriö, vaikeudet matematiikassa ja muut oppimisvaikeudet aiheuttavat monenlaista haittaa nuorten opiskelulle ja työnteolle. Usein mukana tulee myös masennusta tai muita mielenterveyden ongelmia. Oppimisvaikeuksista kärsii arviolta jopa joka kymmenes suomalainen.

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun 15 finalistia on valittu. Heidän joukossaan on Kuntoutussäätiön Oppimisen taitajat -tiimi. Oppimisen taitajat-tiimin ratkaisuna on kehittää ilmainen verkkovalmennus nuorten oppimisvaikeuksiin. Valmennuksessa harjoitetaan opiskelu- ja työskentelytaitoja, mutta kiinnitetään huomiota myös omien vahvuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä arjen ja elämänhallinnan taitoihin.

“Oppimisvaikeuksiin on todella vähän palveluita saatavilla, varsinkin peruskoulun jälkeen. Ne ovat myös jakautuneet alueellisesti eriarvoisesti. Me haluamme, että palvelut ovat kaikkien saatavilla ilmaiseksi ja valtakunnallisesti”, sanoo neuropsykologian erikoispsykologi Johanna Nukari, joka kuuluu Vuosisadan rakentajiin osallistuvaan Oppimisen taitajat -tiimiin.

Lue lisää Oppimisen-taitajat tiimistä


 

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailussa etsitään ratkaisuja, jotka rakentavat nuorten parempaa tulevaisuutta. Haussa on ratkaisu, joka lisää 10–26-vuotiaiden nuorten ja heidän jokapäiväisessä elämässä mukana olevien ihmisten kykyä tukea nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa. Kilpailu on 43 suomalaisen säätiön ja rahaston yhteinen lahja satavuotiaalle Suomelle. Voittajat julkistetaan 1.10.2017.

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017