Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Mielenterveyskuntoutujille vertaistukea verkossa kuvapuhelimen avulla

Lapissa on nyt mahdollisuus mielenterveyden vertaistukeen asuinpaikasta riippumatta, sillä mielenterveysyhdistys Balanssi ry tarjoaa kursseja verkossa kuvapuhelimen välityksellä. Kuvapuhelinpalvelu avaa uusia vertaistuen mahdollisuuksia alueille, joissa resurssit ovat vähäiset tai osallistuminen on vaikeaa pienellä paikkakunnalla leimatuksi tulemisen pelon vuoksi.

Balanssi ry:ssä kokeiltiin kurssimuotoisia vertaistukiryhmiä viime kevään aikana. Ohjatut vertaistukiryhmät järjestettiin jännittäjille ja ahdistuneisuushäiriötä kokeville, masennuksesta toipuville sekä kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaville.

Osallistujapalautteet olivat rohkaisevia, ja syksylle on luvassa uusia kursseja, sanoo hankkeen projektikoordinaattori Tuula Myllykangas.

– Nyt on uudet kurssit on alkamassa syyskaudella, on kaksisuuntaisen mielihäiriön hallintakurssi, vahvaxi-kurssi ja kirjoittajakurssi sekä yksi kurssi jännittäjille. Ja tätä kuvapuhelintoimintaa me kehitämme tässä.

Varsinaisen vertaistuen lisäksi Balanssi ry:n hankkeen tavoite on myös se, että kokemusasiantuntijoita hyödynnetään tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluissa nykyistä useammin ja systemaattisemmin. Balanssi kouluttaa vertaistuen yhteydessä vapaaehtoisista mielenterveyskuntoutujista uusia kokemusasiantuntijoita, joita voidaan tarjota jatkossa ammattimaisen mielenterveyshoitotyön tueksi.

Lue koko juttu Ylen sivuilta

 


Aiheeseen liittyen

Suomen Mielenterveysseura: Vertaistukiryhmät

Tukinet – netissä toimiva kriisikeskus
Tukinetissä voi saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin ja etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta.

Vertaistalo.fi
Terveyskylän Vertaistalo kokoaa vertaistukea tarjoavia toimijoita erikoissairaanhoidon potilaille ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on mahdollisimman vaivaton pääsy vertaistukipalveluihin ja mahdollisuus vertaistuen välitykseen. 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017