Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Matalan kynnyksen kohtaamispaikat vahvistavat hyvinvointia

Elokolot ovat päihteettömiä matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joihin kuka tahansa on tervetullut. Toiminnan tarkoituksena on tarjota kävijöille mahdollisuus toisten ihmisten tapaamiseen sekä antaa kävijöille tukea ja kannustusta. Tavoitteena on toimintaan osallistuvien elämänhallinnan, itsenäisen suoriutumisen ja päihdeongelmilta suojaavien tekijöiden vahvistuminen.

 

Osallistuminen vaikuttanut myönteisesti hyvinvointiin

EHYT ry:n Elokolojen kävijät pitivät kohtaamispaikkojen toimintaan osallistumista itselleen tärkeänä ja arvioivat osallistumisen vaikuttaneen myönteisesti hyvinvointiinsa. He olivat kokeneet elämäntilanteessaan myönteisiä muutoksia psyykkisessä terveydessä, osallistumisessa, arjen sujumisessa, elämänlaadussa, perhesuhteissa, asumisessa ja päihteiden käytössä.

Elokolo-toiminta oli tavoittanut erityisesti henkilöitä, jotka olivat kokeneet yksinäisyyttä ja taloudellisia vaikeuksia. Toisten ihmisten tapaaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen olivat yleisimmät syyt osallistua kohtaamispaikkatoimintaan.

Tulokset selviävät Tuuli Pitkäsen ym. artikkelista, joka perustuu Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA) hyvinvointikyselyyn. Kyselyyn vastasi 140 EHYT ry:n Elokolojen kävijää syksyllä 2015 Helsingissä, Lahdessa, Pirkkalassa, Tampereella ja Turussa.

 

Lue lisää A-klinikkasäätiön sivuilta

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017