Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Kykyviisarilla voi kohta arvioida oman työkykynsä

Työterveyslaitoksessa alkavassa SOLMU -koordinaatiohankkeessa kehitetään työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn arviointiin verkossa toimivaa menetelmää, Kykyviisaria.

”Köyhyysriski ja työmarkkinoilta syrjäytyminen kasautuvat usein samoille väestöryhmille. Keskeisin keino köyhyyden vähentämiseksi on työelämäosallisuuden ja työllisyyden lisääminen. Esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimistot voisivat käyttää Kykyviisaria henkilöihin kohdistuvien työllistymistoimenpiteiden onnistumisen arvioinnissa”, kertoo hanketta vetävä erikoistutkija Minna Savinainen Työterveyslaitoksen tiedotteessa.

SOLMU (Sosiaalinen osallisuus ja työ- ja toimintakyvyn muutos 2014–2017) -koordinaatiohankkeeseen osallistuvat projektit saavat koulutusta ja ohjausta työ- ja toimintakykyarvioinnin käyttöön sekä laaja-alaiseen työkyky-ajatteluun. Hankkeita myös autetaan verkostoitumaan eri toimijoiden kanssa niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti.

”Kykyviisari tarjoaa luotettavan ja anonyymin tavan arvioida omaa työ- ja toimintakykyä. Viisarista saa tiedon lisäksi palautetta, tukea ja apua eli kyse ei ole perinteisestä mittaamisesta. Arviointimenetelmän luotettavuus ja ihmisten osallistaminen eivät sulje toisiaan pois”, kertoo Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Anne Salmi

Tiedote Työterveyslaitoksen verkkosivuilla. >>


Sisältö päivitetty 26.05.2017