Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Kuntoutusalan asiantuntijat ry: Työnjaon uudistamista tarkasteltava myös lääkärin ja kuntoutusalan ammattilaisten välisenä

Yhdistys näkee valtiovarainministeriön 17.2.2016 esittämät kuntien kustannusten karsimisen toimenpiteet sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työnjaon osalta liian kapea-alaisiksi. Tehtäviä ja velvoitteita tulee kehittää tasapuolisesti kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden kesken.

”Työn tuottavuus lisääntyy, mikäli työn mielekkyystekijät kuten osaaminen huomioidaan työnjaon uudistamisessa. Jos fysioterapeutilta ja toimintaterapeutilta tullaan siirtämään kuntoutuksellisia tehtäviä lähihoitajalle, tulee kuntoutuksen suunnittelussa ja vaikuttavuuden arvioinnissa aina hyödyntää kyseisen alan asiantuntijoita”, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Työnjaon uudistamista tulisi tarkastella laajemmin myös lääkärin ja kuntoutusalan ammattilaisten välisenä työnjakona. Toimivia esimerkkejä löytyy yhdistyksen mukaan esimerkiksi fysioterapeutin suoravastaanottotoiminnasta, jossa työtä on uudelleen organisoitu fysioterapeutin ja lääkärin välillä tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien osalta.

Tiedote kokonaisuudessaan >>


Sisältö päivitetty 01.06.2016