Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Seuraa livelähetyksenä – Kuntoutuksen uudistamiskomitean raportinluovitus huomenna 9.11. klo 12

Kuntoutuskomitean mietintö luovutetaan 9.11.2017 klo 12 sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle. Tilaisuutta voi seurata STM:n livelähetyksenä täältä.

Taustaa uudistukselle

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman mukaan hallituskaudella tehdään kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus. Uudistuksen tavoitteena on yhdenvertainen, kustannustehokas ja ohjattava järjestelmä, joka tukee ja vahvistaa kuntoutujaa elämän kaikissa tilanteissa.

Kuntoutuksen uudistamiskomitea asetettiin 1.9.2016. Komitean puheenjohtaja on toiminut toimitusjohtaja Kari Välimäki ja komiteassa on ollut laaja edustus useista ministeriöistä, kuntoutuksen vastuutahoista, työmarkkinajärjestöistä, tutkimuslaitoksista, poliittisista puolueista ja kansalaisjärjestöistä.

 

Kuntoutusverkosto KUVEn tilaisuus Kansalaisinfossa 30.11.2017

Kuntoutuskomitean mietinnön ehdotukset esitellään kuntoutusverkosto KUVEn tilaisuudessa Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 30.11.2017 klo 8.30 – 10.00.

Kansalaisinfossa on luvassa tuoretta tietoa komitean työn tuloksista, päättäjien puheenvuoroja ja kuntoutujien näkemyksiä. Tilaisuudessa aiheena mm.

  • Miten käy haastavimmassa asemassa olevien kuntoutujien?
  • Onko jokaisella kuntoutusta tarvitsevalla jatkossa oikeus kuntoutumiseen?
  • Mikä on järjestöjen rooli ja asema kuntoutusjärjestelmän uudistuksessa?

 

Tilaisuus on avoin kaikille kuntoutuksen uudistumisesta kiinnostuneille, lue lisää.

 

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017