Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Koulutan vertaisryhmän ohjaajia -julkaisu lisää vertaistoiminnan tunnettuutta

Kansainvälisen Vertaistuen päivänä julkaistaan Anne Laimion kirjoittama opas Koulutan vertaisryhmän ohjaajia. Sen keskeisenä teemana on osaamistarpeiden tarkastelu vertaisohjaajan näkökulmasta suhteessa odotuksiin, mitä tulee tuen tarvitsijoilta ja palvelujärjestelmältä.

– Haluan vahvistaa vapaaehtoisten oikeutta kestäviin toiminnan rakenteisiin ja hyvään johtamiseen, mihin kuuluu toimivat ohjaus- ja työnohjauskäytännöt kehittymisen tukena, sanoo Laimio.

Tämän julkaisun tavoitteena on tähdätä tulevaisuuteen ja lisätä edelleen vertaistoiminnan tunnettuutta, laatua ja luotettavuutta eri toimijoiden välillä.

 

Tutustu julkaisuun Koulutan vertaisryhmän ohjaajia


Yhdysvalloista lähtöisin olevaa Kansainvälistä vertaistuen päivää (Global Peer Supporter Celebration Day) vietetään Suomessa tänä vuonna 19.10.2017 toista kertaa. Päivää vietetään vuosittain maailmalla lokakuun kolmannen viikon torstaina ja siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen vertaistoiminnan ja -tuen juhlapäivä myös Suomessa.

Tarkoituksena on huomioida ja juhlistaa vertaistukijoiden tekemää arvokasta työtä ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa. Näin vertaistukija ja hänen tekemänsä työ saa ansaitsemansa kiitoksen.

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017