Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Kokeilu alkaa: Jopa 22 000 työnhakijaa saa kohta uudenlaista apua Pirkanmaalla – joka asiakkaalle omavalmentaja

Pirkanmaalla käynnistyy elokuun alussa työllisyyskokeilu, jossa noin 22 000 työtöntä työnhakijaa siirtyy te-toimistolta kuntien asiakkaiksi. Jatkossa kunnat vastaavat niiden työttömien työnhakijoiden työllisyyspalveluista, jotka saavat Kelan maksamaa työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa.

Kunnat ottavat kokeilussa hoitaakseen työttömän aktivointisuunnittelun, määräaikaishaastattelut, työnvälityksen, osaamisen kehittämiseen liittyvät palvelut sekä maahanmuuttajien kotouttamisen.

Työllisyyspalvelut hajautuvat useampiin toimipisteisiin, kun niitä räätälöidään eri asiakasryhmien tarpeisiin. Nuorten ja kotoutumisvaiheessa olevien maahanmuuttajien palveluita rakennetaan oppilaitosten yhteyteen, kun taas sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville työnhakijoille työllisyyspalveluja voisi jatkossa löytyä esimerkiksi hyvinvointikeskuksista.

Lue Aamulehden artikkeli


Hallituksen yhtenä kärkihankkeena on työvoimahallinnon uudistaminen työllistymistä tukevaksi. Vuosina 2017 ja 2018 toteutettavilla alueellisilla kokeiluilla luodaan asiakaslähtöinen ja hallintorajat ylittävä toimintamalli työvoima- ja yrityspalveluille. Kokeilualueita on yhteensä yhdeksän.

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017