Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Järjestöille STM:n valtionavustuksia päihdekuntoutukseen

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta päihderiippuvaisten tukeen ja ruoka-apuun yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Tästä puolet myönnettiin päihderiippuvaisten tukeen kymmenelle erikokoiselle toimijalle. Valtionavustukset järjestöille sisältyivät valtion vuoden 2017 talousarvioon eduskunnan päätöksellä.

Tukea päihderiippuvaisten auttamiseksi sai kymmenen järjestöä, jotka toimivat ympäri Suomea. Hankkeita toteuttavat A-klinikkasäätiö, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö, Sovatek-säätiö, Helsingin vieraskoti, Kalliolan kannatusyhdistys ry, Uppsökande stödtjänster för unga i Österbotten, KRIS-Etelä-Suomi ry, Myllyhoitoyhdistys, Espoon A-kilta HYKAA ry, ja Maahanmuuttajien päihde ja mielenterveys ry.

Järjestöt tukevat hankkeillaan heikoimmassa asemassa olevia päihteiden käyttäjiä käytännönläheisesti viemällä palveluja kaduille ja ihmisten koteihin sekä kehittämällä matalan kynnyksen päiväkeskustoimintaa.

Etsivän työn lisäksi valtionavustuksella tuetaan päihdekuntoutujien, kuten nuorten ja vankilasta vapautuvien, ryhmätoimintaa sekä raittiutta tukevaa ja ylläpitävää toimintaa ja sosiaalista kuntoutumista. Toimintaan kuuluu myös vertaistukea ihmisiltä, joilla on omaa kokemusta päihdeongelmista.

 

Lue koko uutinen STM:n sivuilta

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017