Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Jaa mielenterveyteen liittyvä elämäntarinasi

KM, psyk.sh., tohtorikoulutettava Johanna Vilppola tekee Turun yliopistoon väitöskirjatutkimusta aiheesta Koulutuksen ja työn asema mielenterveyskuntoutujien elämänkerronnoissa.

Tutkimukseen osallistujien tulee olla yli 18-vuotiaita mielenterveyskuntoutujia.  Voit osallistua kirjoittamalla oman vapaamuotoisen elämäntarinasi vastaten mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Minkälaisia tavoitteita sinulla on ollut koulutuksen ja työn suhteen? Miten ne ovat toteutuneet?
  • Mitkä tekijät ovat edistäneet ja estäneet tavoitteiden ja haaveiden toteutumisen?
  • Miten ympäristö ja yhteiskunta ovat tukeneet tai jättäneet tukematta sinua?
  • Miten arvioit omaa kyvykkyyttäsi tehdä koulutus- ja työasioihin liittyviä päätöksiä?
  • Ketkä ihmiset ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet elämäsi kulkuun ja päätöksiin?
  • Miten mielenterveyden häiriö/sairaus on vaikuttanut elämääsi?

Tarinan pituutta ei ole ennalta määritelty. Kaikki antamasi tiedot säilytetään ehdottoman luottamuksellisesti ja tekstilainaukset tehdään siten, ettei yksittäistä henkilöä voi tunnistaa. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Kirjoittaminen voi nostattaa tunteita, joten sairauden tulee olla sellaisessa vaiheessa, etteivät ajatukset ja tunteet ole liian raskaita käsitellä. Tarvittaessa käänny hoitavan tahon puoleen, mikäli vointisi kirjoittamisen johdosta pidempiaikaisesti heikkenee.

Kirjoita tarinasi alkuun ikäsi, sukupuolesi sekä mielenterveydenhäiriön/-sairauden diagnoosisi. Kysymyksissä voit ottaa yhteyttä: tutkija.vilppola@gmail.com tai puh. 0458414747.

Palauta kirjoituksesi 30.11. mennessä tutkija.vilppola@gmail.com tai Johanna Vilppola, Poste Restante, 37100 Nokia. Maksetun palautuskuoren saat pyydettäessä.


Sisältö päivitetty 16.09.2016