Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Helsingin yliopisto tutkii, kuinka tanssi kuntouttaa

Liikettä aivoihin: tanssi vaikean traumaattisen aivovamman laaja-alaisessa kuntoutuksessa -tutkimushanke on monitieteellinen ja moniammatillinen projekti, jonka yhteydessä on luotu aivovammakuntoutukseen soveltuva tanssikuntoutuksen malli. Tavoitteena on vaikuttaa vammautuneen kognitiiviseen, emotionaaliseen ja fyysiseen toimintakykyyn.

Nyt käynnistyvässä tutkimuksessa hyödynnetään tätä kuntoutusmallia ja arvioidaan tanssikuntoutuksen vaikuttavuutta tieteellisen tutkimuksen keinoin. Tutkimukseen osallistuu 12 aivovamman saanutta henkilöä ja heidän läheistään.

Hanketta johtaa psykologian tohtori Sanna Koskinen Helsingin yliopistosta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Validia Kuntoutus Helsingin kanssa.

”Tanssissa yhdistyvät eri aistipiireistä saatavan informaation käsittely ja yhdistäminen, liikkeiden säätely, motoriset toiminnot, monipuolinen kognitiivinen prosessointi, musiikin herättämät positiiviset tunnekokemukset, esteettinen nautinto ja luovuuden kokemus sekä sosiaalinen vuorovaikutus”, Sanna Koskinen kertoo Helsingin yliopiston tiedotteessa.


Sisältö päivitetty 19.10.2017