Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Ammatillisen kuntoutuksen hakemusmäärät kuntasektorilla laskeneet

Ammatillisen kuntoutuksen hakemusmäärät ovat kuntasektorilla laskeneet alkuvuoden 2017 aikana. Yhtenä syynä tähän saattaa olla sote- ja maakuntauudistuksen herättämä epävarmuus tulevaisuudesta. Jatkuessaan tilanne voi johtaa työkyvyttömyyseläkkeiden hakemusten määrän kasvuun.

Eläketurvakeskuksen tilastojen mukaan työeläkekuntoutujien määrä ehti nelinkertaistua viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämän vuoden aikana kasvu on kuitenkin taittunut kuntasektorilla, jossa hakemusmäärät ovat kuluvan vuoden aikana laskeneet. Muilla sektoreilla työeläkekuntoutuksen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmiötä selittävät osaltaan julkisen sektorin myllerrykset ja sote- ja maakuntauudistuksen herättämä epävarmuus.

– Kun tulevaisuudesta ei ole tietoa, työntekijät eivät välttämättä uskalla työnsä menettämisen pelossa tuoda esille omia työkykyrajoitteitaan. Työnantajien taas on vaikea suunnitella terveydelliset rajoitteet huomioivia urapolkuja, kun tulevaisuus on monelta osin auki, tiivistää kuntoutuspäällikkö Sirpa Reijonen Kevasta.

 

Lue lisää Kevan sivuilta

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017