Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Yhteisömedia – kuntoutumisen tarinat eläväksi

Yhteisömediamme kokoaa yhteen kuntoutumisen tarinoita. Kuntoutumisesta kertovat niin asiantuntijat ja tutkijat kuin palveluiden tuottajat ja työ- ja toimintakykyään parantavat ihmiset itse. Julkaisemme uusia kuntoutumisen tarinoita vuoden 2021 aikana.

Vuosi kuntouttavassa työtoiminnassa

Mitä voi odottaa kuntouttavalta työtoiminnalta henkilö, joka on ollut ikuisuudelta tuntuvan ajan syrjäytyneenä työelämästä ja joka ennakkoluuloisena ihmisenä kuvittelee, ettei jaksosta voisi olla mitään hyötyä? Eihän kuntouttavassa työtoiminnassa voisi oikeasti oppia mitään hyödyllistä ja itsehän sitä parhaiten tietää miten omat asiat pitäisi hoitaa.

Näistä ennakkoasetelmista huolimatta kulunut vuosi kuntouttavassa työtoiminnassa Kuntoutussäätiön digipajalla osoittautui ainakin omalla kohdalla hyödylliseksi kokemukseksi. Omista ennakkoluuloista poiketen vuosi oli hyödyllinen niin ammatillisten kuin sosiaalistenkin taitojen suhteen.

Yksi parhaista puolista kuntouttavassa työtoiminnassa säätiöllä oli ehdottomasti se, että tunsin oloni hyväksytyksi ja tarpeelliseksi. Ilmapiiri Kuntoutussäätiön tiloissa oli varsin hyvä ja tarjolla olleet projektit olivat sen tyyppisiä, että niissä pääsi kehittämään omaa ammattiosaamista oikein hyvin.

Vuoden aikana tulikin kirjoittajana osallistuttua moneen videoprojektiin, jossa kuvattiin, käsikirjoitettiin, leikattiin ja myös näyteltiin alusta loppuun kaikki itse. Varsinkin alkuvuonna ryhmätyönä tehty lyhyt mykkäelokuva oli projekti, jonka aikana joutui kehittämään itseään ja ottamaan vastuuta elokuvan lopputuloksen onnistumisen suhteen.

Muutenkin vuosi säätiöllä oli itselle käsikirjoittajana varsin mielenkiintoista ja kehittävää aikaa. Tekemistä riitti ja erityisesti kun päädyin ohjaajani ehdotuksesta kirjoittamaan kirjan aiemmin tekemäni elokuvakäsikirjoitukseni pohjalta, itsellä oli enemmän kuin tarpeeksi tekemistä ja aika kävi harvoin pitkäksi.

Kaiken kaikkiaan, näin jälkikäteen voin olla vain tyytyväinen, että TE-keskus osoitti itseni kuntouttavaan työtoimintaan Kuntoutussäätiölle. En olisi uskonut, että kaikista ennakkoluuloistani huolimatta tulisin viihtymään pajan toiminnassa niin hyvin ja että onnistuisin myös solmimaan uusia ihmissuhteita jakson aikana.

Senkin takia, voin vain suositella kuntoutussäätiön digipajaa kuntouttavan työtoiminnan osalta. Vaikka monesti erilaiset työttömiä kuntouttavat palvelut saatetaan nähdään turhina ja tarpeettomina, ainakin Kuntoutussäätiöllä asiat on tehty toisin ja toiminnassa otetaan asiakkaan omat henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet huomioon varsin hyvin.

Kirjoittaja

VilleKommentoi artikkelia