Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Vam­mais­tut­ki­muk­sen pro­fes­suu­ri va­ki­nais­te­taan

Vuonna 2013 määräaikaisena alkanut vammaistutkimuksen professuuri saa Helsingin yliopistossa jatkoa, uutisoi Näkövammaisten liitto sivuillaan.

Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta on päättänyt säilyttää vammaistutkimuksen professuurin Helsingin yliopistossa ja vakinaistaa tehtävän. Tavoitteena on, että tehtävässä aloittava professori / apulaisprofessori aloittaa vuodenvaihteessa.

Sote-uudistus vaatii tutkimustietoa

Valtiotieteellisen tiedekunnan dekaanin Hannu Niemisen mukaan Helsingin yliopisto haluaa profiloitua sosiaalisten ja erityisryhmien oikeuksien toteutumista koskevassa tutkimuksessa. Helsingin yliopiston vammaistutkimuksen professuuri on myös Suomessa ainoa.

Hannu Nieminen sanoo, että lainsäädännön kehittäminen vaatii aina tuekseen myös tutkimustietoa ja sen toimeenpano resursseja. Erityisesti professuurin vakinaistamispäätökseen vaikutti valmisteilla oleva sote-uudistus.

– Sosiaalityön määrärahojen heikentäminen tarkoittaa sitä, että vaikka vammaisille on lainsäädännön kautta annettu viime vuosina enemmän oikeuksia, näiden oikeuksien toteuttaminen muuttuu kuitenkin yhä hankalammaksi, Nieminen huomauttaa.

 

Lue koko uutinen Näkövammaisten liiton sivuilta

 

 

 


Sisältö päivitetty 20.12.2017