Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Uudelleensijoitukset työurien jatkamisen apuna?

05.11.2010 - 06.11.2010 | Ravintola Pääpostin auditorio, Mannerheiminaukio 1 C, Helsinki


Kello:9.00 – 10.30
(kahvi/tee ja voileivät klo 8.30 alkaen)

Kyky selviytyä työtehtävistä vaihtelee työuran eri vaiheissa. Joskus työntekijän työkyky alenee pysyvästi. Myös näille työntekijöille on voitava tarjota työssä jatkamisen mahdollisuuksia. Nämä uudelleensijoitukset ovat haaste suomalaisilla työpaikoilla. Työnantajille uudelleensijoitukset merkitsevät selvää säästöä työnantajien eläkemenoissa.

Uudelleen sijoittaminen tarkoittaa uuden työn etsimistä työntekijälle silloin, kun työkyky on heikentynyt terveyssyistä. Siirtoihin voivat johtaa myös muun muassa organisaatiomuutokset.

Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa 5.11.2010 KTM Suvi Koskela Net Effect Oy:stä kertoo Helsingin ja Lappeenrannan kaupungeissa toteutetuista uudelleen sijoittamisen kehittämishankkeista, niiden keskeisistä tuloksista ja suosituksista. Koskela pohtii myös uudelleensijoitusten merkitystä työurien jatkamisen keinoina.

Helsingin kaupungin henkilöstökeskuksen erityissuunnittelija Jukka Eloranta valottaa, mitä uudelleen sijoittaminen on käytännössä, millaisin yksilöllisiin tilanteisiin ne ovat kohdistuneet ja miten yhteistyö henkilöstöjohdon ja työterveyshuollon välillä on edistänyt uudelleen sijoittumista.

Tehyn pääluottamusmies Sari Rautiainen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiistä puolestaan kertoo henkilöstön näkökulman uudelleensijoituksiin. Miten ne on koettu yksilötasolla ja työyhteisöissä? Ovatko ratkaisut olleet onnistuneita?

Ilmoittautuminen:
Turvallisuussyistä voimme ottaa tapaamiseen enintään 75 osallistujaa. Tapaamisten suosion vuoksi varmistat osallistumisesi ilmoittautumalla etukäteen keskiviikkoon 3.11.2010 mennessä osoitteessa http://www.tsr.fi/uudelleensijoitus tai toimistosihteeri Pauliina Elgbackalle, (09) 6803 3311.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 30.05.2016