Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Osaamismerkkien avulla vahvistusta arjen digitaitoihin

 

Taitotalo ja Kuntoutussäätiön Kuntoutuspalvelut kehittivät ja pilotoivat osaamismerkkejä yhteistyössä Ohjaus, opinnollistaminen ja osaamismerkit -hankkeessa. Pilotissa Kuntoutussäätiön Digipajan sekä Askeleet töihin -hankkeen asiakkaat suorittivat Osuvat taidot -osaamismerkkikokonaisuutta.

 

Kuntoutussäätiön palveluissa Osuvat taidot -osaamismerkit otettiin vastaan positiivisesti. Merkkejä suorittaneet asiakkaat kokivat niiden suorittamisen selkeäksi ja hyödylliseksi. Kuva: Pexels.

Hankeyhteistyön tarkoitus oli sekä kehittää Kuntoutussäätiön palveluiden asiakkaiden digitaitoja että tehdä asiakkaiden aikaisemmin hankittu digiosaaminen näkyväksi. Merkkien hyödyt näyttäytyvät asiakkaille siis eri tavoin. Asiakkaat saivat suorittaa Osuvat taidot -osaamismerkkejä oman taitotasonsa mukaan omassa tahdissaan. Taitotalo arvioi ja myönsi merkit.

 

Ohjaajan näkökulmasta Osuvat taidot -osaamismerkit olivat toimiva lisä Kuntoutuspalveluiden sisältöihin. Digipajalla työskentely vaatii asiakkaalta itseohjautuvuutta, joten selkeä ja asiakkaalle aidosti hyödyllinen osaamismerkkikokonaisuus auttaa asiakasta pääsemään kiinni kuntouttavan työtoiminnan arkeen ja rytmiin.  Askeleet töihin -hankkeessa tarve digitaitojen harjoittamiseen nousi esiin, kun monella työvalmennettavalla ilmeni haasteita esimerkiksi liitteiden liittämisessä erilaisiin hakemuksiin.

 

Lainaus Taitotalon julkaisemasta uutisesta:

Osaamismerkkikokeilu ja yksittäiset esimerkit, joita tässä kirjoituksessa on nostettu esille, ovat konkreettinen esimerkki siitä, kuinka organisaatioiden välisellä yhteistyöllä voidaan tehdä ihmisen osaaminen näkyväksi. Tällä matkalla pienikin askel voi olla suuri.

 


Lue Taitotalon 10.10.2022 julkaisema uutinen kokonaisuudessaan osoitteessa: https://www.taitotalo.fi/artikkelit/osaamismerkeilla-digitaitoja-arkeen

Taitotalon verkkosivut: https://www.taitotalo.fi/

Kuntoutussäätiön verkkosivut: https://kuntoutussaatio.fi/


Sisältö päivitetty 26.10.2022