Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Sairauspoissaolot lyhyemmiksi – millä keinoin? -seminaari

01.12.2016 | Kelan päätalo, Auditorio, Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki


Sairauspoissaolot aiheuttavat mittavia kustannuksia työnantajille ja yhteiskunnalle sekä poissaolijoille itselleen. Sairauspoissaolon tarpeen ja pituuden määrittäminen on lääkäreiden yleisimpiä tehtäviä. Suomessa kuitenkin vasta suunnitellaan siihen ohjeistusta.

Miten sairauslomakäytäntöjen uudistaminen on onnistunut Ruotsissa? Millaisia näkemyksiä suomalaisilla lääkäreillä on sairauspoissaoloihin liittyvistä käytännöistä? Miten sairauspoissaolojen pituudet ja työhön paluun onnistuminen vaihtelevat eri väestöryhmillä ja eri sairauksissa Seminaarissa paneudutaan  eri näkökulmista sairauspoissaolojen pituuksiin ja niihin vaikuttamiseen. Seminaaria voi seurata myös verkosta.

Ilmoittautuminen 28.11.2016 mennessä.

Kela järjestää seminaarin yhteistyössä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman Tackling Inequalities in Time of Austerity – Eriarvoisuuden torjuminen niukkuuden aikana (TITA) -tutkimushankkeen kanssa. Hankkeessa ovat mukana Turun yliopisto, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Tukholman yliopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, THL ja Kela.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 18.10.2016