Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Yhdessä eteenpäin -perhekurssi


Lapsiperheen vanhemman syöpään sairastuminen haastaa koko perheen arkea. Äidin tai isän syöpään sairastuminen herättää huolta ja monenlaisia mietteitä myös lapsissa. Monet vanhemmat kaipaavat tukea syöpään sairastumisen käsittelyyn itselleen ja perheen kesken. Kurssi on suunnattu lapsiperheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja vanhemman parantumiseen tähtäävät syöpähoidot ovat käynnissä tai päättyneet hiljattain. Kurssi ei sovi akuutissa kriisissä oleville perheille eikä saattohoitovaiheessa.

Kurssin tavoitteena on tukea vanhemmuutta, perheen vuorovaikutusta ja lapsia, kun vanhemman syöpä on osa perheen arkea. Ohjelmassa on asiantuntijoiden alustuksia, mahdollisuus käsitellä syöpään liittyviä kokemuksia vanhempien kesken ja koko perheenä, vertaistuellisia keskusteluja ja mukavaa yhteistä puuhaa. Lasten kanssa sairautta käsitellään toiminnallisin keinoin mm. taidete-rapian avulla. Aikuisten ohjelman aikana lapsille on omaa ohjelmaa.

Perheet valitaan kurssille hakemusten perusteella. Kurssin ohjaajina toimivat yhdistyksen kriisityöntekijä ja sairaanhoitaja sekä vierailevat asiantuntijat. Kurssipäiviin sisältyy lounas ja välipala. Kurssi on maksuton ja järjestetään kahtena lauantaina. Viimeinen lauantai päättyy virkistävään kylpyläiltapäivään.

Linkki kurssin sivuille

https://www.pirkanmaansyopayhdistys.fi/sairastuneelle/kuntoutuskurssit/#yhdessa-eteenpain-perhekurssi Huom. Haku päättynyt

Kurssipaikan tiedot
Hämeenkatu 5 A, 7. krs., 33100 Tampere