Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Voimavarakurssi: Kilpirauhasliitto ja Luustoliitto (henkilöille, joilla on osteoporoosi/osteopenia ja kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairaus)


Pohditko, miten pääsisit osteoporoosin omahoidon tavoitteisiisi? Mietityttääkö arki kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairauden kanssa? Tukea kahden pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen saat Kilpirauhasliiton ja Luustoliiton yhteiseltä Voimavarakurssilta.

Kurssin tavoitteena on tukea sinun arkeasi ja toimintakykyäsi sekä voimavarojesi vahvistumista. Kurssilta saat tietoa, taitoa ja motivaatiota oman terveyden ylläpitämiseen sekä luottamusta omiin kykyihisi ja mahdollisuuksiisi. Kurssilla käsitellään muun muassa omahoidon toteuttamista osteoporoosin / osteopenian ja kilpirauhas- / lisäkilpirauhassairauden näkökulmasta. Kurssilla tarkastellaan terveellisten elämäntapojen merkitystä ja keskitytään löytämään jokaisen omaan arkeen sopivia ratkaisuja. Kurssiteemoja käsitellään kurssilla ohjaajien alustusten, pari- ja ryhmäkeskustelujen, omien pohdintojen sekä pienten arjen tehtävien avulla.

Kurssilla opetellaan tekemään yhdessä jokaisen omaan arkeen liittyviä tavoitteita. Tavoitteet ovat työkaluja arjen pienten muutosten tekemiseen, uusien tapojen harjoitteluun tai niiden ylläpitoon. Kurssilla saat myös keinoja tavoitteen saavuttamiseen.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki, joilla on todettu osteoporoosi tai osteopenia ja kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairaus. Kurssille voit tulla omana itsenäsi. Kurssille osallistuminen edellyttää kuitenkin valmiutta omien arjen valintojen ja elämäntapojen tarkasteluun. Mitä aktiivisemmalla otteella osallistut kurssille, sitä enemmän saat itsellesi.

Tavoitteellisella kurssilla ammattilaisohjauksen lisäksi tärkeässä roolissa on vertaistuki.

Linkki kurssin sivuille

https://luustoliitto.fi/tule-mukaan/kurssitoiminta/yhteistyokurssi/kilpirauhasliitto-luustoliitto/ Huom. Haku päättynyt

Kurssipaikan tiedot
Kurssille voi hakea asuinkunnasta riippumatta kuka tahansa aikuinen, jolla on todettu osteoporoosi tai osteopenia ja kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairaus. Kurssi sisältää neljä lähitapaamista Hämeenlinnassa, Scandic Aulanko hotellissa.