Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Keko-valmennus – työikäisille kehitysvammaisille henkilöille ja heidän kahdelle ohjaajalleen suunnattu elintapavalmennus


Keko-valmennus on terveyttä ja hyvinvointia edistävä elintapavalmennus työikäisille kehitysvammaisille henkilöille ja heidän ohjaajilleen. Valmennuksen tavoitteena on kehitysvammaisten henkilöiden terveysriskien väheneminen sekä terveyden ja toimintakyvyn koheneminen. Keko-valmennuksessa keskeistä on omien vahvuuksien tunnistaminen sekä ryhmän, ohjaajien ja lähipiirin muutoksia tukeva ja kannustava asenne. Valmennuksen hyvinvoinnin kehyksen teemat ovat: ravitsemus, liikunta, henkilökohtainen hygienia, uni ja uuden oppiminen.

Monipuolinen etä- ja lähitapaamisia hyödyntävä elintapavalmennusprosessi kestää kokonaisuudessaan noin vuoden. Valmennukseen haetaan mukaan kahdeksan kehitysvammaisen aikuisen ja kahden ohjaajan ryhmänä. Hakijoina voivat olla esimerkiksi työ- ja toimintakeskukset tai asumisyksiköt.

Linkki kurssin sivuille

https://www.miinasillanpaa.fi/hankkeet/keko/ Huom. Haku päättynyt

Kurssipaikan tiedot
Valmennettavien kotipaikkakunnalla järjestetään 1. lähijakso ajalla 31.05.–03.06.22 (4 päivää) sekä 2. lähijakso ajalla 18.10.–19.10.22 (2 päivää). Lähijaksot ovat suunnattu sekä kehitysvammaisille henkilöille että heidän ohjaajilleen. Lisäksi valmennus sisältää ohjaajille suunnatun etävalmennuksen, joka toteutuu ennen 1. lähijaksoa sekä 1. ja 2. lähijaksojen välissä. Etävalmennuskertoja on yhteensä 6–7 ja ne kestävät noin tunnin kerrallaan. Etävalmennukset toteutetaan helppokäyttöisellä Teams-alustalla ja niiden ajankohdat sovitaan erikseen ohjaajien kanssa.