Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Aktiivisena arjessa, Kokkola


Aktiivisena arjessa -kurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet kokenut toimintakykysi laskeneen huomattavasti ja koet tarvitsevasi läheisten apua enenevässä määrin. Toimintakyvyn heikkeneminen (sairaudesta johtuvat oireet, liikkuminen, arjen askareet, pukeutumiset, peseytymiset) vaikeuttaa myös osallistumista kodin ulkopuolisiin tapahtumiin. Myös arjen apuna oleva läheinen – puoliso, aikuinen lapsi, ystävä, naapuri – on tervetullut kurssille.

Kurssilla on tarkoitus haastatteluin selvittää sinun ja läheisesi selviytymistä kotona ja kodin ulkopuolella. Selvityksen perusteella laaditaan yhteinen tavoite, joka tähtää mielekkäämpään ja aktiivisempaan arkeen. Tavoitteiden perusteella suunnitellaan paikkakunnan toimintaympäristöön ja eri verkostoihin tutustumista. Käynneillä on tarkoitus rohkaista ja löytää vaihtoehtoisia keinoja itsenäisempään osallistumiseen omassa kodissa ja kodin ulkopuolella.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai muuta harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Kurssi järjestetään avomuotoisena, mikä tarkoittaa, että kurssi ei sisällä majoitusta.
Kurssipäivät : ti–ke 23.–24.4., ma–ti 6.–7.5. & ma–ti 3.–4.6.2019

Kurssi on osallistujille maksuton.

Linkki kurssin sivuille

https://kuntoutukseen.fi/aktiivisena-arjessa-kokkola/ Huom. Haku päättynyt

Kurssipaikan tiedot
Kokkola, paikka tarkentuu myöhemmin.