Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Uutta näkökulmaa työkyvyn arviointiin 9.-10.10.2012

01.10.2012 - 02.10.2012 | Kuntoutussäätiö, Pakarituvantie 4, 00410 Helsinki


Koulutuksen tavoitteena on laajentaa ymmärrystä työkyvystä. Työkyvyn arvioinneissa keskitytään liiaksi työkyvyttömyyden arviointiin, kun huomio pitäisi kääntää jäljellä olevan työkyvyn arviointiin, edistämiseen ja hyödyntämiseen työssä jatkamisen ja työllistymisen tukemisessa.

Työkykyä arvioidaan työterveyshuolloissa, terveydenhuollossa, kuntoutuspalveluissa, työllistymistä edistävien palveluiden yhteydessä, työhallinnon toimenpiteenä. Myös työpaikoilla, työyhteisöissä, esimiestyössä ja henkilöstöhallinnossa ollaan usein työkykyvyn kysymysten äärellä. On tärkeää, että ammattilaisilla on laaja ymmärrys työkykyä määrittävistä yhteiskunnallisista arvoista ja muista tekijöistä, jotka antavat erilaisia näkökulmia työkykyyn.

Koulutus esittelee eri asiantuntijoiden ja tahojen käsityksiä työkyvystä ja sen arvioimisesta. Työkyvyn arviointia tarkastellaan pääasiassa yleisellä tasolla työkykyyn liitettävien merkitysten ja ajattelutapojen kautta. Erityistä huomiota kiinnitetään ymmärrykseen masennuksen sairastaneiden työkyvyn ymmärtämiseen.

Koulutuksen vetäjä YTM, sosiaalityöntekijä, sosiaalipsykologi Raija Tiainen, Kuntoutussäätiö

Kohderyhmä Koulutus soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon, työterveyshuoltojen, työhallinnon ja kuntoutuksen edustajille, työvalmentajille, esimiehille sekä henkilöstöhallinnon ja työkyvyn arviointeja tuottaville ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Osallistumismaksu: 400 euroa (hintaan ei lisätä arvonlisäveroa) sisältää kurssimateriaalin ja ruokailun.

Ilmoittautumiset 1.10.2012 mennessä>>
Tutustu ohjelmaan>>

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 30.05.2016