Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Työsuojelurahaston tutkimus tutuksi -tapaaminen

07.05.2010 - 08.05.2010 | Ravintola Pääpostin auditorio, Mannerheiminaukio 1 C, Helsinki


Osaamisen kehittämistä vertaisryhmässä
Työelämän haasteena on, miten jakaa arkielämässä ja työssä opittua osaamista, josta suuri osa on niin sanottua hiljaista tietoa.
Verme -hankkeen johtaja, dosentti Hannu L.T. Heikkinen Jyväskylän yliopistosta kertoo, millaisia kokemuksia vertaisryhmämentoroinnista eli vermestä on saatu opetusalan osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisessä.

Tapaamisessa kuulemme myös nuoren opettajan, Katariina Kinnusen kokemuksia verme-ryhmästä. Tutkija Jyri Lindén, Tampereen yliopiston Opettajankoulutuslaitokselta kommentoi verme-menetelmää.

Vermeä on kehitetty Työsuojelurahaston rahoittamassa hankkeessa Jyväskylässä, Kokkolassa, Oulussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Malli leviää ensi syksystä alkaen koko maahan opettajankoulutuslaitosten
ja ammatillisten opettajakorkeakoulujen kautta.

Vermen tavoitteena on osaamisen ja työhyvinvoinnin edistäminen opetusalalla. Menetelmä on suunnattu erityisesti uusille opettajille, mutta myös uudessa tilanteessa tai työyhteisössä aloittaville opetusalan työntekijöille, kuten rehtoreille ja koulunkäyntiavustajille. Menetelmä on sovellettavissa myös muilla toimialoilla saman alan osaajien keskinäiseen tukemiseen. Ulkomailla vastaavaa menetelmää on käytetty muun muassa hoitoalalla.

Työsuojelurahasto julkistaa aiheesta 4.6.2010 TSR-kanavalla www.tsr.fi/TSR-kanava Sanomatalo Auringon tuottamat multimedia- ja radio-ohjelmat, jotka ovat vapaasti hyödynnettävissä.

Ilmoittautuminen:

Turvallisuussyistä voimme ottaa tapaamiseen enintään 75 osallistujaa. Tapaamisten suosion vuoksi varmistat osallistumisesi ilmoittautumalla etukäteen keskiviikkoon 2.6.2010 klo 16.00 mennessä osoitteessa http://www.tsr.fi/vertaismentorointi.

Lisätietoja:
dosentti Hannu L.T. Heikkinen, hannu.l.t.heikkinen(at)jyu.fi, 050 342 1346

Ilmoittautumiset:

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 30.05.2016