Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Kuntoutusakatemia tarkastelee ikääntyvän Suomen sydänkuntoutusta

21.05.2012 - 22.05.2012 | Helsinki


Kuntoutussäätiön perinteinen Kuntoutusakatemia järjestetään maanantaina 21.5.2012. Sydänkuntoutus ikääntyvässä Suomessa -seminaarissa esitellään Sydän 60+ -hankkeen päätulokset sekä arvioidaan sydänkuntoutuksen tuloksellisuutta ja toteutumista tämän päivän Suomessa.

Viime vuosien suotuisasta kehityksestä huolimatta sydän- ja verisuonitaudit ovat Suomessa edelleen suurin kuolleisuutta aiheuttava yksittäinen sairausryhmä. Uusia tautitapauksia todetaan yhä useammin vanhemmissa ikäluokissa. Ikääntyneillä sydän- ja verisuonitaudit rajoittavat usein toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä sekä vaativat usein laitoshoitoa. Intensiiviset kuntoutuspalvelut ovat kuitenkin parhaiten työikäisen väestön saatavilla.

Kuntoutussäätiön toteuttamassa Sydän 60+ -hankkeessa on kehitetty yli 60-vuotiaiden sepelvaltimotautipotilaiden kuntoutuspalveluita ja selvitetty kuntoutuksen vaikuttavuutta.

Raha-automaattiyhdistyksen tukeman, vuosina 2008–2011 toteutetun hankkeen yhteistyökumppaneina olivat Helsingin ja Vantaan kaupunkien terveyskeskukset.

Sydänkuntoutus ikääntyvässä Suomessa
ma 21.5.2012, ravintola Pääpostin auditorio (Mannerheiminaukio 1 c)

Seminaarin ohjelma
13.30 Kahvi
14.00 Seminaarin avaus
Erja Poutiainen, tutkimusjohtaja, Kuntoutussäätiö
14.10 Sydänkuntoutus – tuloksellisuus ja toteutuminen (Mikko Syvänne, ylilääkäri, Suomen Sydänliitto ry)
14.50 Yli 60-vuotiaiden sepelvaltimotautipotilaiden kuntoutus­palvelujen kehittäminen ja vaikuttavuuden arviointi (Sydän 60+) -projektin tulosten esittely (Juhani Julkunen, professori, Kuntoutussäätiö,Helsingin yliopisto)
15.30 Kommenttipuheenvuoro: Sydänkuntoutus perus­terveyden­huollossa (Lars Rosengren, vs. johtava ylilääkäri, Pohjoisen terveysasemat, Helsinki)
15.45 Keskustelua
16.00 Seminaari päättyy

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset 14.5. mennessä: ulla-maija.nurminen(at)kuntoutussaatio.fi

Kuntoutusakatemia on Kuntoutussäätiön järjestämä foorumi, jossa kuntoutuksen ja sitä lähellä olevien alojen asiantuntijat arvioivat kuntoutuksen merkitystä ja tulevaisuuden näkymiä.

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 30.05.2016