Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

II valtakunnallinen fysioterapiafoorumi

21.03.2014 - 22.03.2014 | Jyväskylän yliopisto


Pe 21.3.2014 klo 10–16, Musica M103 (Seminaarinkatu 15), Jyväskylän yliopisto

Usein kuntoutuksen todetaan kattavan elämän vauvasta vaariin, mutta parempi ilmaisu on munasolusta multaan, kuten TEHYn Soila Nordström on todennut. Terveyttä edistävä ohjaus alkaa jo odottavista äideistä ja jatkuu elämän viime hetkiin saakka. Saattohoidossa fysioterapialla voi olla merkittävä rooli.

Onnistuneessa terapiassa tulee saada asiakkaan ääni kuuluviin ja yhdessä ponnistella kohti positiivisia ratkaisuja ja tavoitteita. Fysioterapiafoorumissa kuullaan asiakkaan ääntä, palveluja järjestävää tahoa, kouluttajaa ja kliinisen työn tekijää. Millaisilla työkaluilla kuntoutuksen vaikuttavuutta voidaan osoittaa ja onko vaikuttavuudesta näyttöä?

Uutta tutkimustietoa ilmestyy sellaisella vauhdilla, että terveydenhuollon ammattilaisten tulisi lukea kymmenestä kahteenkymmeneen tieteellistä artikkelia päivässä pysyäkseen ajan tasalla. Silti arviolta viidennes terveydenhuollon toiminnasta perustuu luotettavaan tutkimusnäyttöön.

Resurssien riittävyyden takaamiseksi on tärkeää löytää vaikuttavat terapiamuodot ja on uskallettava karsia pois hyödyttömiä.
Jyväskylän yliopisto on ainoa yliopisto Suomessa, jossa fysioterapeutit voivat suorittaa maisteri- ja tohtoritutkinnon omasta pääaineestaan, fysioterapiasta.

Kiinteä yhteistyö liikuntatieteellisen tiedekunnan muiden oppiaineiden kanssa on ohjannut sen painopistettä aktiivisen harjoittelun suuntaan. Paras näyttö vaikuttavuudesta useiden eri sairausryhmien kuntoutuksessa onkin saatu nimenomaan aktiivisella terapeuttisella harjoittelulla ja liikunnalla.

Foorumi kerää yhteen lähes kolmesataa fysioterapian ja kuntoutuksen työntekijää, tutkijaa, opettajaa sekä kokemusasiantuntijoita, joilla on omakohtaista kokemusta kuntoutuksesta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.


Sisältö päivitetty 30.05.2016