Suoraan sisältöön (paina enter-painiketta)

Eläkepäätöksen hylkääminen – miten edetä, mistä tukea?

07.10.2015 - 08.10.2015 | Kuntoutussäätiö, Helsinki


Väliinputoamisen ongelma mittaa palvelujärjestelmämme toimivuutta ja avaa sen kipupisteitä. Vuosittain noin neljännes työkyvyttömyyseläkehakemuksista johtaa hylkypäätökseen. Tiedämme aivan liian vähän siitä, mitä hylkäävän eläkepäätöksen saaneille henkilöille tapahtuu, miten he rakentavat tulevaisuuttaan ja millaista tukea heille on tarjolla.

Käytännössä näiden henkilöiden toistuvat tutkimus-, kokeilu-, kuntoutus- ja etuustoimenpiteet kuormittavat merkittävällä tavalla sosiaali- ja terveydenhuollon, TE-hallinnon sekä sosiaalivakuutuksen palvelusjärjestelmäämme.

Koulutuspäivän tavoitteena on avata tätä mustaa laatikkoa. Esittelemme erilaisia käynnissä olevia kehittämishankkeita ja toimenpideohjelmia, joiden tavoitteena on vähentää hylkypäätöksiä ja estää tällaiseen tilanteeseen joutumista.

Nostamme myös esiin hyvin toimivia palveluja ja tukimalleja, joita voitaisiin soveltaa laajemmin tällaisten asiakkaiden tukemisessa.

Kohderyhmä
Koulutus soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon, TE-hallinnon, kuntoutuksen, sosiaalivakuutuksen ammattilaisille, työkyvyn arviointeja tuottaville ammattilaisille, päätöksentekijöille sekä muille aiheesta kiinnostuneille

Vetäjä
Vanhempi asiantuntija, YTL Matti Tuusa, Kuntoutussäätiö

Osallistumismaksu

285€, sisältää koulutusmateriaalin ja ruokailun. Hintaan ei lisätä arvonlisäveroa

7.10.2015 09:00-16:00

Viimeinen ilmoittautumispäivä
18.9.2015

Lue lisää/ilmoittaudu
Sisältö päivitetty 30.05.2016